MIT TANULHATUNK MI, VÁLLALKOZÓK A MICHELIN-CSILLAGOS ÉTTERMEKTŐL?
Múlthéten osztották ki Magyarországon a Michelin-csillagokat, így ennek az apropójára hoztam egy 10 pontból álló listát arról, hogy mi, válllakozók mit is tanulhatunk a kulináris élmények mestereitől!
De nézzük a listát:
1) Lehetsz tradicionális, innovatív, lazább vagy formális vállalkozó, egy dologból sose engedj: A MINŐSÉGBŐL!
2) Ne félj attól, hogy nem szereti mindenki a “főztödet”, hiszen a Michelin csillagos étteremek ételeit sem kedveli mindenki. Rajtad egy dolog múlik csak a saját munkád!
3) Ne várd, hogy rögtön minden szolgáltatásod, terméked tökéletes legyen – adj időt magadnak a fejlesztésre!

4) Ne a világnak “főzz”, hanem azoknak, akik betérnek az étteremedbe!
5) Ne foglalkozz a konkurenciával, sem azokkal, akik rólad ítéletet mondanak. számítson neked egyedül, az, amit az ügyfeleied mondanak – bízz az ő elégedettségükben!
6) Legyen víziód, amit kisebb részekre bontva meg is tudsz valósítani!
7) A csillagokat nem az séfek kapják, hanem az éttermek!
Ha nagyobb céged van, vagy terjeszkedésben gondolkodsz, akkor tudd, hogy a siker nem a tiéd! A siker a csapaté, a teljes vállalkozásé, sose sajátítsd ki az magadnak!

8) A kiváló főzés a jó alapanyagokon múlik! Vagyis ismerd meg az erősségeidet és építkezz azokra!
9) Élvezd a vállalkozásod minden pillanatát – ne csak azokat, amikor díjat kapsz vagy elismerést!
10) Tanulj, és időről időre vizsgáld felül a saját folyamataidat! Mert csak így leszel képes fejlődni és fejleszteni!