8 Dolog amit a Michelin-csillagos éttermektől tanulhatsz

Kisgergely Judit

Kisgergely Judit

Brand stratéga

MIT TANULHATUNK MI, VÁLLALKOZÓK A MICHELIN-CSILLAGOS ÉTTERMEKTŐL?

Múlthéten osztották ki Magyarországon a Michelin-csillagokat, így ennek az apropójára hoztam egy 10 pontból álló listát arról, hogy mi, válllakozók mit is tanulhatunk a kulináris élmények mestereitől!

 

De nézzük a listát:

 

1) Lehetsz tradicionális, innovatív, lazább vagy formális vállalkozó, egy dologból sose engedj: A MINŐSÉGBŐL!

 

 

2) Ne félj attól, hogy nem szereti mindenki a “főztödet”, hiszen a Michelin csillagos étteremek ételeit sem kedveli mindenki. Rajtad egy dolog múlik csak a saját munkád!

 

 

3) Ne várd, hogy rögtön minden szolgáltatásod, terméked tökéletes legyen – adj időt magadnak a fejlesztésre!

 

 

 

4) Ne a világnak “főzz”, hanem azoknak, akik betérnek az étteremedbe!

 

 

 

5) Ne foglalkozz a konkurenciával, sem azokkal, akik rólad ítéletet mondanak. számítson neked egyedül, az, amit az ügyfeleied mondanak – bízz az ő elégedettségükben!

 

 

6) Legyen víziód, amit kisebb részekre bontva meg is tudsz valósítani!

 

 

7)  A csillagokat nem az séfek kapják, hanem az éttermek!

Ha nagyobb céged van, vagy terjeszkedésben gondolkodsz, akkor tudd, hogy a siker nem a tiéd! A siker a csapaté, a teljes vállalkozásé, sose sajátítsd ki az magadnak!

 

 

 

 

8) A kiváló főzés a jó alapanyagokon múlik! Vagyis ismerd meg az erősségeidet és építkezz azokra!

 

 

9) Élvezd a vállalkozásod minden pillanatát – ne csak azokat, amikor díjat kapsz vagy elismerést!

 

 

10) Tanulj, és időről időre vizsgáld felül a saját folyamataidat! Mert csak így leszel képes fejlődni és fejleszteni!

 

Ha ezek után érdekel a Michelin története és szívesen meghallgatnád, kattints a podcastomra. Onnan mindent megtudhatsz, amit érdemes a Michelin-csillagok világáról tudni.